Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2015-12-29T11:26:56+01:00

Masajul cu bete de bambus si beneficiile acestuia

Posted by Medicina azi
Masajul cu bete de bambus si beneficiile acestuia

Inca din cele mai vechi timpuri, masajul este considerat o activitate terapeutica si relaxanta. Masajul cu bambus a ridicat aceasta activitate terapeutica traditionala la nivel de arta datorita profunzimii tehnicii folosite dar si a beneficiilor multiple pe care le are asupra pielii.

Tehnica acestui tip de masaj este originara din Asia si presupune folosirea betelor de bambus de mai multe dimensiuni pentru masarea diferitelor parti ale corpului. Sunt folosite miscari de rotire, de alunecare realizate de Incheietura mainii. Betele de bambus sunt considerate mai mult decat simple accesorii, reprezinta o prelungire a mainii masseurului menite sa transmita energie si vitalitate.

Care sunt beneficiile acestui tip de masaj?

Tonifica musculatura

Betele de bambus de diferite dimensiuni sunt folosite pentru tonifierea musculaturii. Miscarile de rotire si de presiune asupra pielii relaxeaza muschii si tonifica tesuturile. Masajul cu betele de bambus este folosit mai ales primavara pentru tonifierea corpului si pregatirea intensa pentru sezonul estival.

Anticelulitic

Masajul cu bete de bambus are ca scop, printre altele, remodelarea tesutului adipos si prin urmare, eliminarea celulitei. Totodata, aceste efect anticelulitic determina si o Imbunatatire a circulatiei sangelui si a sistemului venos, iar In acest fel se amelioreaza elasticitatea si tonusul tesuturilor subcutanate.

Energizant

In Orient, bambusul simbolizeaza putere, tinerete si prosperitate. Studiile arata ca prin stimularea pielii cu aceste bete de bambus, corpul se umple de energie si de emotii pozitive. Prin urmare, acest tip de masaj este recomandat pentru momentele In care nu mai ai energie si simti ca ai nevoie de pauza pentru reIncarcare cu energie.

Relaxant

Cine nu prefera un masaj dupa o zi lunga si obositoare de lucru? Scopul principal al oricarui masaj este redarea unei stari de relaxare. Intr-un secol al vitezei, al lucrurilor facute In graba, un masaj cu bete de bambus Iti da ocazia sa opresti timpul In loc, sa te deconectezi si sa te bucuri de cateva momente de relaxare. Masajul cu bete de bambus are un efect terapeutic mult mai profund decat celelate tipuri de masaj.

Nu In ultimul rand, atmosfera In care se desfasoara acest tip de masaj te transpune Intr-o lume a senzualitatii si a aromelor orientale. Masajul cu bete de bambus produce senzatii variate, ce nu pot fi Inlocuite de alte tipuri de masaj sau terapii. Nu ezita sa te bucuri de atingerea betelor de bambus si ofera-i corpului tau o pauza de la rutina zilnica!

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog