Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2015-11-16T16:13:23+01:00

Masajul cu ventuze din silicon, 7 beneficii

Posted by Medicina azi

Curentul modern al metodelor de tratament a diferitor afeciuni de sanatate tinde sa se reorienteze spre practicile stravechi medicale care erau pentru o perioada indelungata de timp a fost baza medicinii. Astfel masajul cu ventuze de silicon are la baza acelasi principiu de actiune ca vechea metoda practicata de proto-medicii umanitatii. Ventuzele de silicon au inlocuit vasele de ceramica, alama sau bambus imbunatatind aderenta cu reducerea starii de discomfort creata de rudimentarele instrumente folosite pana acum.

Afectiuni tratate cu ajutorul ventuzelor din silicon

  1. Discomfort musculo-articular

Pacientii care se bucura de masajul cu ventuze silicon, intra deseori in clinica plangandu-se de stari de discomfort muscular in diferite zone ale trupului insotite de lipsa de mobilitate a articulatiilor.

Forta de suctiune a ventuzelor relaxeaza musculatura si creste circulatia locala cu efect de reparare si hranire a tesuturilor afectate, diminuand durerea si disconfortul.

  1. Detoxifiere

Odata cu stimularea vascularizatiei limfatice si sanguine se intensifica eliminarea, prin procesul de sudorificare, o paleta variata de toxine. Aceasta consecinta se evidentiaza prin intarirea imunitatii cu cresterea rezistentei fata de afectiunile caracteristice anotimpurilor cum ar fi raceala si gripa.

  1. Relaxare

Oboseala cronica, stresul, senzatia de incordare si nervozitatea pot fi reduse prin efectuarea a una sau doua serii de cate 5-6 sedinte de masaj cu ventuze silicon.

  1. Tratarea tulburarilor neuro-musculare

Fasciculatiile, slabiciunea musculara sau rigiditatea musculara sunt remediate progresiv intr-un timp indelungat , in astfel de cazuri masajul cu ventuze este o metoda de insotire a schemei principale de tratament .

  1. Celulita

Prin creerea suctiunii, la nivelul hipodermului se exercita o presiune negativa care provoaca extinderea celulei adipoase cu cresterea eliberarii substantelor grase in continutul celular pentru a fi metabolizat. Astfel se remarca o reducere a tesutului adipos cu imbunatatirea unei siluete sanatoase.

  1. Echilibrul metabolic

Nevoile tesuturilor pot fi satisfacute datorita concentrarii sanguine la nivel local cu favorizarea metabolismului celular si drenare eficienta a produsilor de reactive.

  1. Echilibrarea energiiilor vitale

In conceptia si practica medicala din orient, metoda utilizarii ventuzelor din silicon poate inlocui acupunctura cu scop de echilibrare a chi-ului interior, aceasta forma de energie este distribuita in diferite zone ale trupului care controleaza buna functionare a organismului. O acumulare sau un deficit intr-un anumit punct creeaza disarmonii metabolice cu perturbarea functiilor vitale.

Beneficiile de care ne putem bucura, in urma masajului cu ventuze de silicon, sunt nenumarate, acestea variind de la caz la caz in functie de contextul clinic al pacientului si de reactivitatea individuala a fiecarui organism in parte.

 

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog